23335
post-template-default,single,single-post,postid-23335,single-format-standard,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.7,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Platform Nord til UKYA Nottingham City Takeover

Platform Nord på UKYA Nottingham City Takeover

 

Platform Nord deltar i år på UK Young Artists prosjekt Nottingham City Takeover 8.-13. februar. 4 utvalgte kunstnere reiser i Platform Nords regi til Nottingham i februar for å ha visninger og fremføringer under festivalen. Totalt bidrar 250 kunstnere fra 25 land på festivalen som sprer seg utover hele byen med 100 events i løpet av en uke. Festivalen viser både performativ og visuell kunst og utnytter seg av hele Nottinghams byrom, med visninger på alt fra grotter til kunstmusèer.

 

Litt om de 4 utvalgte kunstnerne

Samuel Åhlman

Svenske Samuel Åhlmans kunst begynner med en spasertur med kameraet. Samlingen av fotografiene bruker han som startpunkt i maleriene sine. Så snart den maleriske prosessen er i gang mister den forsøkte fotografiske sannheten sin mening. Fotografiene og maleriene hans har hver sin distinkte betydning og er like egenrådige som avhengige av hverandre.

Samuel stiller ut “Surrounded by Island” under UKYA Nottingham City Takeover. Olje på MDF-paneler i 14 deler. Verket ble laget i starten av 2018 basert på flere dokumentasjonsturer til den samme øya fra ulike perspektiv. Hvert enkelt panel er et resultat av en egen tid, sitt eget vær og en skiftende årstid.

Bianca Hisse

Brasilianske Bianca Hisse er en tverrkunstnerlig utøver med fokus på performativ kunst. Hun komponerer og utøver verker med dynamiske og utskiftbare miljøer. Hun arbeider med å snu piublikums perspektiv på menneskekroppen og å utforske mulighetene i ikke-menneskelige former.Hun har tidligere fremført blant annet på São Paolo Culture Senter og Galleri KiT, og hun har sin utdanning fra PUC São Paolo og Kunstakademiet i Tromsø.

Ronja Elvenes

Norske Ronja Elvenes jobber med en rekke ulike plattformer og jobber med objekter alle mennesker har et forhold til. På UKYA Nottingham City Takeover skal hun stille ut en rekke verker basert på utslitte klær. Klærne modifiserer hun slik at det kun er sømmene igjen. Verkene symboliserer fraværet til personene som har brukt klærne.

Agnes Ársældsdóttir

Islandske Agnes Ársælsdóttir er en performativ og visuell kunstner som utfordrer folks kunnskap med empati, kommunikasjon og humor gjennom publikumsdeltakelse. Arbeidet hennes spenner seg over en rekke plattformer og inkluderer performancekunst, tekst, video og installasjoner. Agnes er utdannet ved Iceland University of the Arts og jobber for tiden med Gèrald Kurdian i Paris.

Agnes tar publikum i Nottingham med på en tur gjennom parken, hvor de vil bli kjent med plantene personlig. I tillegg vil de få muligheten til å gå i bjørketrærnes sko og høre historier om de innviklede forholdene mellom små og store planter.