22053
post-template-default,single,single-post,postid-22053,single-format-standard,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.7,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Morten Traavik går inn i kunstnerisk råd

Morten Traavik går inn som medlem i det kunstneriske rådet for Platform Nord 2017.

Den norske regissøren og kunstneren Morten Traavik har arbeidet sjangeroverskridende, på tvers av kunstformer og gjort en rekke internasjonale kunstprosjekt. Karakteristisk for Traaviks arbeid er gjerne balansegangen mellom kunst og aktivisme. Han er spesielt kjent for sin serie med kontroversielle arbeider i samarbeid med kunstnere og statsapparatet i Nord Korea. Han har også skapt diskusjon og overskrifter verden over med prosjektene Miss Landmine Angola (2008) and Miss Landmine Cambodia (2009).

Sammen med de to andre rådsmedlemmene Henrik Vibskov (DK) og Jóna Hlíf Halldórsdóttir (IS) vil Traavik arbeide tett med de unge kunstnerne som blir valgt ut til å delta på Platform Nord 2017. Traavik vil blant annet lede workshopen «Transnordania».

Transnordania-workshop

Transnordania er en midlertidig utbryterrepublikk på Platform Nords fysiske og tidsmessige territorium. Basert på deltagernes egne kunstneriske praksiser og arbeidsmetoder vil staten Transnordania og alle dens attributter og samlende strukturer som fellesspråk, ideologi, styreform, valuta, pass, statsborgerskap, nasjonaldag, nasjonalsang etc. bestemmes og formgis av grunnleggerne selv gjennom de tre dagene som leder opp til den formelle opprettelsen av territoriet.

 

Mer om Morten Traavik: http://www.traavik.info/

Transnordania: http://www.platformnord.com/#workshop