21828
post-template-default,single,single-post,postid-21828,single-format-standard,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.7,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Debatt: Kunst som drivkraft for byutvikling

Velkommen til debatt på hovedscenen i Kristiansand teater fredag 9.oktober kl 20:00.

Kunstens kraft ligger kanskje nettopp i det som ikke kan begripes, og noen vil påstå at kunsten ikke skal eller bør styres. Men kan vi allikevel snakke om ‘kunst som drivkraft for byutvikling’? I så fall hvordan? Og hvilke kvaliteter kan kunst tilføre en by?

Om vi ønsker å gi kunsten plass, må vi da også være villige til å konfronteres med det ubehagelige? Og kan det ubehagelige også fungere konstruktivt med tanke på byutvikling? Og til slutt; hva slags ulike kvaliteter kan kunst- institusjonene bidra med kontra det frie feltet? Og er det potensielle motsetninger her?

Panel: Birgit Amalie Nilssen (teatersjef, Agder teater), Terje Dragseth (forfatter, filmskaper og musiker), Emma Lind (politiker (V) og kulturforsker), Erling Valvik (direktør, Cultiva), Per Kvist (dekan, Fak for kunstfag – UiA)

Debattleder: Kristin Øygarden

PS! Inngang til arrangementet blir gjennom bakgården til Kristiansand teater.

Debatten er en del av Platform Nord. I forkant av debatten må du gjerne få med deg Ikonotropi (verkstedhallen) kl 18:00 og forestillingen Rett Før Etter (hovedscenen) kl 19:00.

 

https://www.facebook.com/events/975361262526253/

Foto: Kjell Inge Søreide