21545
post-template-default,single,single-post,postid-21545,single-format-standard,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Nils Petter Mørland

Hvem er du – og hva er ditt/dine kunstneriske uttrykk?
Jeg er kunstnerisk leder ved Det Andre Teatret i Oslo – et lite uavhengig teater som har fokus på improvisert teater både som forestillingsform og utviklingsverktøy. I tillegg programmerer vi en god del internasjonal scenekunst – både improvisert og ikke. Jeg har arbeidet med teater både som regissør, skuespiller og dramatiker. Og selvom teater er mitt hoveduttrykk, har jeg også fått jobbe masse med tekst både innenfor og utenfor scenekunst.

Finnes det nordiske fellesnevnere i samtidskunsten?
Her tror det varierer veldig i de forskjellige displinene. I billedkunsten tror jeg det er så godt som ingen fellesnevnere, mens i film er det lettere å spore. Generelt er mitt inntrykk at unge kunstnere i alle disipliner orienterer seg globalt snarere enn lokalt og regionalt. I en verden med uforståelig stor tilgang på inntrykk, trender og retninger synes jeg at forskjellighet er langt mer påfallende enn likhet.

Hvilke forventninger har du til Platform Nord – et symposium for ung nordisk samtidskunst?
Jeg håper at prosjektet påsikt kan skape en arena hvor unge kunstnere kan få bryne seg på en større bredde både av publikummere og andre kunstnere. En utfordring ved å arbeide i land med relativt lave befolkningstall er at man skånes for mye, og ikke møter den inspirasjon og konkurranse som andre utøvere på et høyt nivå kan skape.